Bir Spotify Listesi’nin Hikâyesi: Fatih Yıldırım

Çocukluğum büyük bir bahçesi olan bir evde geçti. Televizyonumuz yoktu ama çift kasetçalarlı radyo evimizin baş köşesindeydi. Annem bahçede olduğu zamanlar onun yerine “Arkası Yarın”ları dinler, kendisine özet geçerdim. Yan mahallemizde, bir binanın en üst katında yayın yapan yerel bir radyo vardı. Bir gün cesaret edip kapılarını çaldım. Kontrol odasındaki cihazları, binlerce kaseti görünce hayranlık duymuştum, ne güzel şeydi çaldığın bir parçanın binlerce kişi tarafından dinlenmesi.

Meşhur Kırmızı MP3 Çalar

Belki binlerce kişiye değil ama anneme yayın yapabilirdim. Salonun mutfağa bakan duvarın süpürgeliğini çivi ile delmeye başladım ve uzun uğraşlar sonucu mutfağa kabloyu çektim. Çok büyük heyecandı benim için, çok severdim radyodan kaydettiğim parçalarla bir radyocu edasıyla anneme yayın yapmayı. Üniversite hazırlıkta da kırmızı mp3 çalarımla sevdiğim yayınların kaydını alıp internette paylaşmaya başlamıştım. 2005 yılında podcast yayınlıyordum.

Sonra üniversite, askerlik, evlilik, iş hayatı derken radyo işe gidip gelirken, araç kullanırken dinleyebildiğim (buna da şükür, hiç dinleyemiyor da olabilirdim) bir araç haline geldi. Kardeşimin tavsiyesiyle yaklaşık 2 senedir Fatih Yıldırım‘ın Alem FM‘de sunduğu programları dinliyorum. Kendisi; seçtiği müzikler, dinleyicisine tavrı, şakaları, ses tonu ile benim için mükemmel bir radyocu.

Müzik seçimleri için ayrı bir başlık açmak gerekir. Programında yeni olduğu için bilinmeyen veya nostalji radyolarında duyabileceğiniz, reyting sistemine kurban gittiği için prime time saatlerinde hiçbir radyonun çalmadığı şarkıları duyabilirsiniz. Hatta bir keresinde Ayşen, radyoda kendi şarkısının çaldığını duyup hayretler içinde programa bağlanmıştı. Ayrıca Türk Sanat Müziği seçimleri ile bana bu müziği sevdirdi.

Şehirler arası yolculuk yapmak için şarkı bulup indirmeye (Muud‘dan satın alma) çalıştığım bir gün aklıma Fatih Yıldırım geldi. Açtım “podcast“lerini hızlı hızlı hoşuma giden şarkıları shazam ile bulup güzel bir yol listesi oluşturdum. Pandemi sürecinde Spotify kullanmaya başlayınca da yayınlanmış ilk programdan itibaren tüm yayınları hızlı hızlı atlaya atlaya dinleyerek çalınan bütün şarkılardan bir liste oluşturmaya başladım. Şu an 2 bine yakın şarkı var listede ve yeni şarkıları büyük bir zevkle eklemeye devam ediyorum.

Diğer çalma listelerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Fatih Yıldırım Radyo Listesi

Fatih Yıldırım TSM Listesi

Fatih Yıldırım RAP Listesi

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir