Wireless’ı Çalışmayan Android ve Çözümü

2015 sonunda aldığım S6 Edge telefonumun geçen aydan beri wi-fi özelliği açılmıyor. Biraz araştırma yapınca sorunun anakart kaynaklı olduğunu öğrendim. Biraz araştırma yaparak telefonu hücresel veri dışında internete bağlayabilmenin 2 yolunu buldum.

1. Bluetooth Bağlantısı

Bu özelliği kullanabilmek için başka bir Android cihaza ihtiyacınız var. Karşı cihazın Bağlantılar kısmına girip Mobil Erişim Noktası ve İnternet Paylaşımı ayarlarındaki Bluettoth Bağlantısı‘nı aktif etmeniz gerekiyor. Sonrasında kendi bluetooth bağlantınızı açıp o telefona bağlandığınızda karşı cihazın internet bağlantısını kullanabileceksiniz.

2. USB Reverse Tethering

Telefonlardaki USB Tethering özelliği, mobil cihazın bağlantısını bilgisayar ile paylaştırmya yarıyor. Reverste Tethering ise tam tersine bilgisayar internetini telefon ile paylaşmaya imkan sağlıyor. Bunun için bilgisayarınıza buradan indireceğiniz programı, telefonunaza da Reverse Tethering NoRoot Free uygulamasını kurmanız gerekiyor. Kurulumlar tamamlandıktan sonra cihazınızı bilgisayara usb kablo ile bağladığınızda internet otomatik olarak paylaşılmaya başlayacak. Not: Hücresel verinin açık olması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir